Succesverhalen Emotie Eten

Succesverhalen Emotie Eten

Aukje:
Na een eetstoornis in mijn puberjaren en van 20 tot 30 het gevecht met eten en diëten werd het tijd voor een gezondere, beter en blijvende aanpak.
Ik was al een tijdje succesvol bezig toen ik mij besefte dat ik er mentaal nog lang niet was.
Ik hield niet van mezelf, ik viel steeds terug in dezelfde (denk)patronen en gebruikte eten altijd om negatieve gevoelens weg te stoppen.
Ook al gingen de kilo’s er dus af, mijn perfectionisme, onzekerheid en “het leven is pas de moeite aard als ik slank ben” gedachten bleven mij de baas.

Ik kwam in contact met Simone en hoorde dat zij 1-op-1 coaching doet met betrekking tot emo-eten. Ik wist op mijn verdrietigste moment dat ik bij haar moest zijn voor hulp.
En geloof mij, al onze 1-op-1 sessies zijn echt de moeite waard.
Zij raakte non-stop de juiste snaren bij mij. Het was alsof zij exact wist wat er bij mij speelde en hoe het gevecht met eten om veel meer draaide dan wat ik in mijn mond stopte.

Ik kijk terug op hele waardevolle, inzicht volle en begrijpende sessies die mij heel anders met mijzelf laten omgaan. Het feit dat ik anders eet is één ding, maar wat ik veel belangrijker vind is hoe ik ben gaan kijken naar mezelf. Wat zeg ik tegen mezelf? Hoe ga ik met alles om? Hoe kom ik uit deze vicieuze cirkel en doorbreek ik negatieve gedachten/handelingen? Waarom laat ik mijn gehele leven beheersen door eten?

Voor mij is de tijd met Simone gewoon ontzettend leerzaam, positief en belangrijk geweest.
Een echt ommekeer met een blijvende impact!
Ze is een coach die het heel persoonlijk maakt en echt stuurt/kijkt naar jouw situatie, jouw valkuilen, jouw probleemstukken.
Coaching is op haar lijf geschreven, want van wandelsessies tot persoonlijke appjes in het weekend, je hebt echt het gevoel alsof je er niet alleen voor staat en dat je in de juiste handen bent! Indien je er zelf niet aan uitkomt en de mogelijkheid hebt om 1-op-1 met haar aan de slag te gaan dan zou ik deze kans zeker aangrijpen…

Simone ontzettend bedankt voor alle dingen die je mij geleerd hebt en hebt laten inzien!

Mieke:
Ik wil mezelf even voorstellen:
Mijn naam is Mieke,  ik ben 64 jaar.
In 2016 ben ik bij Emo-run begonnen. Simone kan mensen begeleiden, die willen gaan hardlopen, maar ook emotie-eters kan ze begeleiden. Bij deze laatste groep hoor ik. Helaas heb ik een behoorlijk bewogen leven achter de rug, wat dus inhoudt, dat ik zo jojo met mijn gewicht. In de loop van 2016 heb ik besloten om bij Simone aan de slag te gaan met dit probleem. Mijn coach Simone is een geweldige coach waar ik me heel goed bij voel. Ik denk, omdat ze zelf ook heel veel bergen en dalen heeft gekend, ze het zo goed over kan brengen.

Wat ben ik blij dat ik die stap heb genomen. Zoals ik bij andere therapeuten te horen heb gekregen dat er veel van mijn problemen ontstaan zijn in mijn jeugd, was het bij Simone niet anders. Ik weet ook heel goed dat dat zo is.

Vele eetbuien zijn gerelateerd aan mijn jeugd. Voel me vaak aangevallen. Dit is dan het kind in mij wat wordt aangevallen. Ben nu aan het leren om dat kind in mij niet telkens toe te laten en meer volwassen te reageren. Ik moet proberen het kind te koesteren en niet als wapen tegen een ander te gebruiken. Dit gaat me steeds beter af, onder begeleiding van Simone.

Ben door vele mensen in de steek gelaten, waardoor ik wantrouwig ben en mezelf niet meer durf open te stellen naar andere mensen. Ook daar ben ik hard aan het werken.

Gelukkig gaat het afvallen op dit moment ook weer stilletjes aan. Natuurlijk zou ik sneller willen, maar ik weet ook dat dat voor mij niet haalbaar is en ben daarom ook blij met elk pondje dat er af is. Zoals ik nu bezig ben, weet ik dat ik het vol kan houden.

Groetjes en succes allemaal Mieke

Linda:
“De donkere dagen voor kerst” zeggen ze wel eens, hoe letterlijk was deze uitspraak op mij van toepassing vorig jaar rond deze tijd.
Ik zat totaal niet lekker in mijn vel, had dat jaar best wel wat meegemaakt en had al deze emoties (zoals ik gewend was) weg gegeten.
Eten om mijn pijn, verdriet maar niet te hoeven voelen. Na de kerstdagen zat er weer 2 kilo aan.

Hoe anders is het dit jaar, ik heb geleerd de emoties die ik weg at, te voelen, ze toe te laten, de situatie te accepteren zoals hij is.
Ik heb geleerd te herkennen wanneer het “misgaat”, wat voel ik op zo’n moment, wat kan ik eraan doen om mezelf beter te voelen.
Dat had ik vorig jaar niet durven denken.
Ik sta nu zo veel sterker in mijn schoenen, ik ben gaan bloeien, ik heb mezelf geaccepteerd zoals ik ben.
Ik heb samen met Simone mijn “dingetjes” aangepakt en heb van haar zoveel geleerd.
In mei heb ik de stap naar Emo-Run genomen en dat is echt een cadeautje aan mezelf geweest!

Deze decembermaand draait alles in de media om eten, tv commercials, tijdschriften, hoe gekker hoe beter.
Waarom zou de focus deze maand op eten moeten liggen, om vervolgens de maand januari weer in het teken te laten staan van “goede voornemens”?
Waar zijn we toch mee bezig vraag ik me nu regelmatig af als ik in de rij sta bij de kassa en al die volle karren voorbij zie komen.
Natuurlijk hoort lekker eten bij de Kerstdagen, maar waarom zo overdadig…?

Komt het bovenstaande je bekend voor en wil je ook het roer omgooien, geef jezelf dan het mooiste kerstcadeau ever, coaching bij Simone!

Bedankt Simone voor het afgelopen jaar, je hebt me geleerd het beste uit mezelf te halen, zelfs dingen waarvan ik niet eens wist dat het in me zat.
Liefs Linda

Linda:succesverhalen
“Vandaag ben ik voor het eerst bij Simone geweest, voor mijn intake en direct erachter aan ook mijn eerste consult.
Al jaren ben ik bezig met afvallen, gezonder eten, gezonder leven. Steeds begin ik goed en ben ik erg gemotiveerd. Waarom gaat het dan al jaren “mis” ? Bijna elke poging eindigt als ik weer last  krijg van eetbuien. Totdat ik het weer beu ben en weer opnieuw start. Dat patroon wil ik heel graag doorbreken. Ik wil geen jojo meer zijn, ik wil weten waar mijn eetbuien vandaag komen. Dat betekent dat ik goed naar mezelf moet gaan kijken, dat ik terug moet naar mezelf om te kijken waarom het steeds fout gaat. Waar komt het vandaan?
Na mijn eerste consult ben ik al veel over mezelf te weten gekomen, veel dingen vallen ineens op z’n plek … en dat al na 1 consult! Na het consult voelde ik een soort rust, een opgelucht gevoel, ik neem de touwtjes van mijn leven weer in eigen handen en dat voelt goed. Ik heb de juiste keuze gemaakt en heb veel vertrouwen in de hulp die Simone me gaat bieden.”

Jolanda:
Gezond eten eindigt in een gezond lichaam. Daar was ik al jaren van overtuigd!
Maar hoe bereik je dat? Ik wist toen ik 50 werd dat ik ermee aan de slag moest gaan, maar niet in mijn eentje.
Zo kwam Simone op mijn pad en heb ik onder begeleiding van Simone een gezond gewicht en lichaam bereikt. Door haar begeleiding ben ik bewust geworden van mijn eetgedrag, soms confronterend maar altijd opbeurend en positief. Het gaat bij Simone niet om het gewicht maar om JOU als mens.
Simone, mijn topcoach, super bedankt!

Diana:
Al zo lang ik mij kan herinneren heb ik last van het bekende Jojo-effect. Afvallen en daarna weer meer kilo’s aankomen. Heel frustrerend. Maar toen kwam ik in contact met Simone.
Samen met haar ben ik de strijd tegen mijn eetbuien aangegaan. In haar verhaal van ervaringen zag ik mezelf. Hoe ik altijd aan het worstelen ben geweest met mijn gewicht. Ik ben me nu bewust geworden van mijn eetgedrag. Door de rustige manier van aanpak en zonder vooroordeel te hebben heeft Simone er voor gezorgd dat ik mijn emoties herken, de emoties toelaat en daardoor heb ik die zak chips of pakken koekjes niet meer nodig, ik heb mijn eetbuien goed onder controle. Ik ben er nog niet, maar ik weet met een coach als Simone die achter me staat en me begrijpt dat het gaat lukken om voor eens en altijd van het jojo-effect los te komen. Simone bedankt!