ACT

Gedragscoaching middels Acceptance and Commitment Training (ATC)

Eten en leefstijl gaan vaak over gedrag. Als gewichtsconsulent ben ik gespecialiseerd in gedrag en emotie-eten. Ik kan mij goed voorstellen als je wilt afvallen dat je verwacht dat het tijdens de consulten over eten gaat. Dat is bij mij niet zo.
Waarschijnlijk heb je de afgelopen periode al heel veel gedaan om af te vallen. (Dieet gevolgd, sportscholen bezocht of andere boeken gelezen over eten/afvallen).
Vaak weet je zelf al veel wat gezonde en minder gezonde keuzes zijn. Ik licht je graag mijn werkwijze toe.

In onze consulten zal het niet over eten gaan, omdat ‘eten’ het probleem niet is.
Het is de manier waarop we met ons eten omgaan waardoor we te weinig, te veel of de ‘verkeerde’ dingen gaan eten. De manier waarop we als mensen met eten omgaan noemen we eetgedrag. En laat dat nu zo moeilijk zijn om te veranderen. We leven immers vaak op de automatische piloot. Leven op de automatische piloot kan heel comfortabel voelen.

We eten graag wat we gewend zijn om te eten. Een voedingsadvies volgen of leefstijl veranderen vraagt je om van de automatische piloot af te gaan en dat is ontzettend moeilijk. Als het ons tijdelijk lukt om dit te veranderen, omdat we bijvoorbeeld een ‘stok achter de deur’ hebben, dan houden we dat zeker niet op lange termijn vol.
Om deze reden wil ik je graag begeleiden op een duurzame manier door te werken met ATC.

ATC staat voor Acceptance and Commitment Training. Middels ATC ga je vaardigheden leren om te kiezen op basis van wat jij belangrijk vindt. Wat is belangrijk voor jou en hoe wil jij in het leven staan? Het is een actieve vorm waarin we veel zullen samenwerken.

De volgende dingen gaan we doen:
1. We gaan waarden helder krijgen zodat je motivatie wordt vergroot en we jouw doelen daar op kunnen baseren.

2. We gaan bewustzijn en opmerkzaamheid vergroten, zodat we inzicht krijgen in het besluitvormingsproces rondom eten en leefstijl. Zodoende kun je gezondere beslissingen nemen.

3. We gaan je vaardigheden vergroten om te leren omgaan met moeilijke gevoelens en gedachten, om stress te ervaren of afname van plezier en comfort te aanvaarden (het leven is immers niet altijd even leuk).

Voor de coachings-consulten reken ik 60 minuten per consult.
We kunnen gebruik maken van de vergoeding voor gewichtsconsulent als je dit in je verzekering hebt. Voor consulten buiten de vergoeding reken ik € 60,- per consult.