Afvallen

Gedragsverandering bij afvallen

Afvallen, teveel eten en leefstijl gaan vaak over gedrag. Als gewichtsconsulent ben ik gespecialiseerd in gedrag en emotie-eten. Ik kan mij goed voorstellen als je wilt afvallen dat je verwacht dat het tijdens de consulten over eten gaat. Dat is bij mij misschien anders dan je verwacht/gewend bent.
Waarschijnlijk heb je de afgelopen periode al heel veel gedaan om af te vallen. (Dieet gevolgd, sportscholen bezocht of andere boeken gelezen over eten/afvallen).
Vaak weet je zelf al wel wat gezonde en minder gezonde keuzes zijn en waar jou valkuilen zitten. Ik licht je graag mijn werkwijze toe.

Tijdens de consulten zal het niet gaan over eetlijstjes, geen dieetadvies van wat je wel of niet mag eten waardoor je gaat afvallen. We gaan het hebben over eten in de breedste zin van het woord. Welke triggers zijn er voor jou om te gaan eten?
Een paar voorbeelden:          – Vermoeidheid
                                            – Verveling
                                            – Vervelende situaties.
Die situaties zorgen ervoor dat je meer gaat eten dan wanneer je niet in die situatie zou zitten of wanneer je bepaalde gedachten of gevoelens niet hebt.

We eten graag wat we gewend zijn om te eten. Een voedingsadvies volgen of leefstijl veranderen vraagt je om van de automatische piloot af te gaan en dat is ontzettend moeilijk. Als het ons tijdelijk lukt om dit te veranderen, omdat we bijvoorbeeld een ‘stok achter de deur’ hebben, dan houden we dat zeker niet op lange termijn vol.
Om deze reden wil ik je graag begeleiden op een duurzame manier door te werken met ACT.
ACT staat voor Acceptance and Commitment Training. Middels ACT ga je vaardigheden leren om te kiezen op basis van wat jij belangrijk vindt. Wat is belangrijk voor jou en hoe wil jij in het leven staan? Het is een actieve vorm waarin we veel zullen samenwerken.

Samen kijken we naar de (strategieën) manieren die je zelf al hebt ingezet om af te vallen
En of dit op korte termijn heeft gewerkt? Vaak wel voor even.

En op de lange termijn? Waarschijnlijk niet anders zou je dit niet lezen…..
Waarom val je dan toch steeds weer terug in het oude/niet werkbare gedrag? 
Deze vraag is waardevol en geeft inzichten om het vanaf nu anders te gaan doen, zodat je niet meer hoeft te vechten tegen je kilo’s, geen dieet meer hoeft te volgen.

Het leven is zo kort en bedenk eens hoeveel tijd je daarvan al bezig bent met lijnen, aankomen of piekeren over hoe je het graag anders wilt hebben, Maar je weet niet hoe?
Dan heb goed nieuws voor je, want ik weet HOE.

Bel voor een gratis kennismaking naar 06-161904171 of stuur een mail naar info@emo-run.nl